Hogyan állítsunk össze mai ételsort hagyományos alapanyagokból? Erre a kérdésre adott választ a TOP-5.3.1-16-HE1-2017-00012 projekt keretében megrendezésre kerülő siroki gasztrobemutató június 19-én a helyi közösségi házban. Profi szakács részvételével, hagyományos főzési technikák bemutatásával olyan recept összeállításán dolgozott a rendezvény, amely hagyományt teremt, a település gasztronómiai identitását meghatározza, közösséget fejleszt, a település főzőversenyein részvevő csapatokat frissíti, motiválja. Az esemény mesterszakácsa helyi alapanyag, a Sirok erdeiben termett vargánya felhasználásával olyan ételsort állított össze, amely nemcsak a családok asztalára, hanem a siroki vendéglátó egységek kínálatának sorába is kerülhet. A gasztronómiai élmény közösséget kovácsolt, további közösségi eseményeket készített elő.

MO

Megszakítás